Terug naar Actueel

2020, een moeilijk jaar door Corona. 

Vanaf maart 2020 hebben we geen wandelingen meer kunnen maken. Een Corona-jaar en een moeilijke periode. Op deze pagina een weergave van de beperkte activiteiten.

 

Twickel Borne

We wandelen alweer voor de tweede maand dit jaar en zijn nu drie weken te gast geweest bij Twickel Borne aan de Oude Hengeloseweg. De vierde wandeling kon helaas niet meer doorgaan, omdat we ons uiteraard hebben gehouden aan de regels die gelden om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan.

Twickel Borne is een ruime locatie, maar wel helemaal aan de andere kant van het dorp, dus een hele tippel. Wij vinden het daar fijn, maar het mes snijdt aan twee kanten: de leerlingen moeten stages lopen en ze mogen dan voor ons koffie en thee schenken, koekjes ronddelen en vooral ook een praatje maken met de mensen. Terug gingen we via een andere route en net als de heenweg was dit een mooie tocht door Borne. Overal was al het begin van het voorjaar te zien. Eigenlijk té vroeg, maar wel prachtig!

Stefanshof 30 januari, 6, 13, en 20 februari.

Het was onze eerste wandeling van het nieuwe seizoen.
We hebben weer enkele nieuwe deelnemers en ook 4 nieuwe vrijwilligers. Altijd fijn dat er zoveel belangstelling is.
De komende weken hebben we een hele jonge vrijwilliger, Tom. Hij gaat ca 10 uur zijn maatschappelijke stage bij de rolstoelwandelgroep vervullen. Tom zit op het Twickelcollege in Borne.
Ook al was het hartje winter, het was 12 graden en soms een zonnetje. De sneeuwklokjes bloeien, de madeliefjes zijn niet weggeweest en de bolletjes komen al de grond uit.
De mensen genoten allemaal weer, zowel in als achter de stoel. We gingen naar het Stefanshof naast de kerk voor een lekkere kop koffie/thee met koekje en chocolaatje. Hans Liedebaum bedankt voor de gastvrijheid.

Kaart voor de deelnemers

De rolstoelen staan nog stil en het is wachten op betere tijden want die kunnen we niet afdwingen. Reden voor vrijwilligers om de deelnemers te laten weten dat, omdat er geen rechtstreeks contact mogelijk is, er zeker aan hen gedacht wordt. Dat is de afgelopen dagen gebeurd door middel van een kaartje dat tot steun mag dienen. Natuurlijk hopen we dat er vrij snel weer gewandeld kan worden. Tot die tijd wensen we de deelnemers positiviteit en kracht. Jansje heeft zich ingespannen om een serie mooie kaarten te maken met een opbeurende tekst.

Met lieve wensen
Kaarten gemaakt door Jansje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lichtpuntje

We willen allemaal weer graag naar buiten en terug naar ‘normaal’. Helaas laat dat nog even op zich wachten. Hoelang de periode van stilzitten nog gaat duren is onzeker, maar we hopen dat we elkaar op niet al te lange termijn weer op de oude en zo vertrouwde manier kunnen ontmoeten. Het is fijn om in deze omstandigheden melding te kunnen maken van een mooie verrassing, een lichtpuntje. Op donderdag 5 november ontving het bestuur een cheque van de Rabobank. De deelname van de Rolstoelwandelgroep aan de actie Rabo Club Support heeft 220 stemmen opgeleverd.
Dat is een prachtig resultaat, vooral ook omdat de oproep om mee te doen aan de actie alleen via de mail kon gebeuren. Van de 350 deelnemende clubs zijn wij op plek 55 beland. Dat is een fantastisch resultaat en geeft aan dat we elkaar nog niet vergeten zijn. Het bestuur bedankt alle vrijwilligers en betrokkenen heel hartelijk voor hun deelname.
De bank heeft ons de mooie som van € 797,82 uitgekeerd.
Dit bedrag zullen we zeker goed gaan besteden en het liefst zo spoedig mogelijk, als de omstandigheden het weer toelaten.

Klik hier voor het fotoalbum