Terug naar Actueel

Lees hieronder de beschrijving van alle bestemmingen in 2019.

Ga naar het fotoalbum om de bijbehorende foto’s te bekijken.

Jaarafsluiting 2019, een feestje. 

Het jaar rolstoelwandeljaar 2019 werd op donderdag 12 december feestelijk afgesloten in het Atrium van Het Dijkhuis.
Bestuursleden en vrijwilligers waren vanaf tien uur ’s ochtends al bezig geweest om de ruimte in te richten en alles zodanig voor te bereiden dat het niemand aan iets zou ontbreken. En daar zijn ze in geslaagd. Rond twee uur was de zaal gevuld met rond de 150 personen; rolstoelers,vrijwilligers  en begeleiders
Na de begroeting met een drankje en het welkomstwoord van voorzitter Elly Kamphuis- Nijhof kon het feest beginnen. Het Twents Shantykoor “De Bornse Maten” betrad het podium en zette meteen de toon met een paar bekende meezingers. De stemming zat er al goed in en dat bleef zo tot het eind.
Er werd regelmatig een drankje geserveerd en er waren ruim voldoende hapjes, van blokjes kaas tot bitterballen. Gaandeweg het programma waagden enkelen het om een dansje te maken, armen gingen zwaaiend omhoog en er werd vrolijk meegeklapt op het ritme van de zeemansliederen van het koor, dat afsloot met een toepasselijk kerstlied.
Het was een heerlijk feestje dat rimpelloos verliep. Elly Kamphuis kon dan ook tevreden spreken van een geslaagde middag en dankte in haar slotwoord het koor, alle vrijwilligers en sponsoren voor hun inbreng. Terugkijkend op weer een geslaagd wandeljaar en vooruitziend naar een mooie reeks wandelingen in 2020, sloot ze af met een stemmig kerstgedicht.
Iedereen keerde met een goed gevoel (Dijk-)huiswaarts.

’n Potkaamp, 21 en 28 november en 5 december 2019

Op donderdag 21 november 2019 hebben we fijn gewandeld met 19 deelnemers en koffie/thee gedronken bij ’n Potkaamp in Oud Borne.
Ook al was het eind november, het was nog prachtig weer en niemand had het echt koud. Alle deelnemers waren warm ingepakt met de schootkleding, handwarmers, mutsen en sjaals.
De tocht ging via de Bornse Maten, door oud Borne. Na de pauze wachtte ons een verrassing. We kregen bij slager Rensink een bijzondere plak grillworst gevuld met een pepernoot. Dat was heerlijk!!
We hopen 28 november en 5 december ook te kunnen genieten van mooi wandelweer.
Dit is onze laatste wandeling voor 2019. Op 12 december sluiten we het wandeljaar af met een gezamenlijke bijeenkomst in het Dijkhuis.

Fa. Keizer, 24, 31 oktober en 7, 14 november 2019

Op donderdag 24 oktober gingen onder een volle zon en met prachtig herfstweer naar de firma Keizer. Dit Bornse bedrijf is gespecialiseerd in stoffering van producten voor revalidatie en zorg, dus ook rolstoelen.
We zijn destijds bekend geworden met het bedrijf, omdat daar de mooie en heerlijk warme schootkleden voor ons werden gemaakt. Hier waren we weer welkom.
Op de terugweg liepen we langs het hertenkamp waar we de Alpaca’s, de Walibi’s (kangeroes) en het mini paardje Polly konden bekijken. Weer een fijne middag.

De Bornse Harmonie, 26 september en 3, 10 en 19 oktober 2019   

We hebben de mooie locatie van de Bornse Harmonie aan de Weideweg vier keer bezocht en alle weertypes gehad, van een lekker zonnetje tot flinke regenbuien. Dit mocht de pret niet drukken, want, ook als het regent,  is er niemand die zegt: “laat mij maar thuis.“ Gewoon naar buiten dus met een groep die elke week uit zo’n 20 rolstoelers bestond!!                    
Op 10 oktober had groep 3 geluk dat er bij bakker Koehorst oliebollen gebakken werden, want dit werd omstreeks deze tijd tot nu toe altijd gedaan i.v.m. de kermis. We werden allemaal op een heerlijke oliebol getrakteerd door Jan en Cindy Koehorst. Hartelijk dank!!!
Op 17 oktober was er weer een verrassing, maar dan van persoonlijke aard. De tijdelijke burgemeester van Borne, de heer van den Hengel, wandelde met ons mee om te zien wat onze club inhoudt. Hij was zeer verrast zoveel blije mensen in en achter de rolstoel te zien. Een hele organisatie en dat elke week. Wij vonden het heel leuk dat de burgemeester dit met eigen ogen wilde bekijken en meemaken. Het was een fantastische middag.

Fam Kuipers, Ooievaarshof – augustus en september

Via een flinke wandeling over de Stroom Esch gingen we koffie drinken in de tuin bij Agnes en Henk Kuipers.
Zij zorgden zoals altijd voor de koffie met iets lekkers erbij. Alle tafels en stoelen stonden al klaar en we werden hartelijk welkom geheten.
Door de mooie Vogelbuurt ging het via een andere route terug. Groep 1 had nog het ijsje te goed van de vorige keer. Dat hebben we heerlijk opgepeuzeld bij het Hertenkamp.
Dubbel genieten dus voor de mensen.

Fam. Leyng, van Speijkplein – juli en augustus 

Een hele mooie locatie aan de rand van Borne, net achter het Twickelcollege, voor iedereen wel bekend. Zoals altijd een mooie route door Borne en op de plek aangekomen, rust en ruimte. Een grote verharde plaats onder de bomen met daarnaast een grote schuur waar we naar binnen zouden kunnen als er  een bui zou vallen. We zijn hier helaas maar twee keer van de vier weken geweest. De wandeling met de eerste groep ging niet door vanwege de in Nederland ongekend hoge temperatuur van 40 graden. Dit bracht te veel risico´s mee voor deelnemers en vrijwilligers. Ook tijdens de wandeling met groep 3 was het weer de spelbreker. Er was geregeld een bui met onweer. We hebben een kort rondje door Borne gedaan en koffie gedronken in Het Dijkhuis. 

De fam. Leyng heeft ons weer uitgenodigd voor volgend jaar.

Vrijwilligersuitje – 8 augustus 

Elk jaar worden de vrijwilligers een middag in het zonnetje gezet. Dit als dank voor hun inzet voor de Rolstoelwandelgroep.Donderdagmiddag 8 augustus was het weer zover.
Om 13.30 uur gingen we verzamelen bij het Dijkhuis. In 5 groepen van 10 personen zijn we naar Hengelo gefietst naar tennis/jeu de boule vereniging Westermaat. Na koffie/thee met een groot stuk fruitcake erbij, kregen we uitleg over het jeu de boulespel. Dat hebben we toen met heel veel plezier gespeeld.
Via een mooie fietsroute door Twickel, met een stop voor een hartversterkertje, zijn we weer naar Borne gefietst. Daar kwamen we bij wijkgebouw “De Spil” waar we gezellig iets konden drinken. Onderwijl werden 3 vrijwilligers extra in het zonnetje gezet en bedankt voor hun trouwe aanwezigheid. Rika Buist reeds 20 jaar lid en Lia Kaspers en Janny Kroeze beiden 10 jaar lid. Zij kregen een mooie fles wijn overhandigd.
Daarna hebben we heerlijk genoten van een chinees buffet met aansluitend een ijsbakje als toetje.
Iedereen die op wat voor manier ons gesponsord heeft werd hartelijk bedankt voor hun bijdrage. Het was een hele gezellige, mooie middag, waarin de weergoden ons goed gezind waren.

Floralia – juli

Floralia, de mooie bloementuin aan de Twickelerblokweg. Elk jaar zijn we daar 4 weken welkom. Vaak wordt er door de vrijwilligers of deelnemers een bos dahlia’s of chrysanten gekocht, maar dit jaar waren we te vroeg. De bloemen konden nog niet geplukt worden. Volgend jaar maar weer wat later. De vrijwilligers van Floralia zijn altijd heel gastvrij. Altijd even een praatje van dhr. Jager en een kopje koffie met een plak cake.
We moesten onze route een beetje aanpassen i.v.m. de processierups en dus niet onder de eikenbomen door. Het was weer een prachtige wandeling en een gezellig pauzeadres.

Bijzondere bestemming:  de Carnavalshal – 1 juni

Zaterdag 1 juni was een bijzondere wandeldag voor de Roelstoelwandelgroep. We waren namelijk uitgenodigd door Prins Maikel en Adjudant Patrick van de Toet’nbloazers om samen met diverse carnavalisten naar de carnavalshal te wandelen. Daar aangekomen werd onze Rolstoelgroep een mooie cheque overhandigd van € 250,00. Prachtig! Dit geld was ingezameld tijdens de Carnavalsmis in Zenderen bij het begin van het carnavalsweekend. In de hal hebben we gezellig met z’n allen koffie gedronken met wegge en cake, aangeboden door Jan Koehorst. Na samen weer te zijn teruggewandeld konden we terugkijken op een leuke, stralende (mooi weer) middag.         Prins Maikel, bedankt!  

Erve De Daggel – mei                                              

Het was 23 mei 2019 heerlijk weer. Eindelijk weer op stap zonder dikke kleding en regencapes. We hadden veel aanmeldingen en vertrokken met een grote groep richting Hertme. Iedereen genoot van de afwisselende route langs prachtige tuinen, bermen en vergezichten. Ook de “gezonde boerenlucht” ontbrak niet. We mochten gebruik maken van het mooie terras bij de museumboerderij van fam.Schabbink “Erve de Daggel” in Hertme. Fam. Schabbink bedankt!

De Letterbak

Naar de Letterbak aan de Clematishof. De eerste keer was het prachtig voorjaarsweer. En via enkele woonwijken, waar de natuur steeds mooier wordt, gingen we dus richting De Letterbak op het Letterveld. De deelnemers en vrijwilligers genoten van de ontluikende natuur, vele prachtige bloesems en bloemen. Na in de royale ruimte lekker koffie te hebben gedronken, gingen we via een andere route terug naar het Dijkhuis.

De kringloopwinkel

We wandelden via  het centrum van Borne naar de Kringloop aan de Bornerbroeksestraat. Dit zal wel de laatste keer zijn geweest omdat de kringloop gaat verhuizen. De deelnemers en vrijwilligers vinden het altijd heel leuk om daar even rond te kijken. Helaas voor de deelnemers van groep 2. Toen was het erg koud en er viel geregeld regen. We hebben toch een klein rondje in het dorp gedaan en toen koffie/thee gedronken bij het Dijkhuis met wat lekkers erbij. Tijdens ons jubileum hebben we bonnen gekregen voor 4 weken kruidkoek van bakkerij Koehorst. Dat ging erin als koek. Deze lekkere traktatie is geschonken door Welzijn Ouderen, de Zonnebloem en Siz Borne.

Twickelcollege

We zijn weer vier weken welkom geweest bij het Twickelcollege in Borne.
Vanwege de vele regen kon de wandeling met de derde groep niet doorgaan, maar een groot deel van de groep is alsnog mee geweest met de vierde wandeling. En toen was het prachtig zonnig weer.
We werden ontvangen door een groepje leerlingen en zij zorgden voor 
koffie/thee, een koekje en vooral gezelligheid door bij de deelnemers te gaan zitten en een praatje met hen te maken. Erg leuk voor de deelnemers. Dit werd dan ook zeer op prijs gesteld. Voor de leerlingen was het tevens een onderdeel van de maatschappelijke stage.

Stefanshof

Het was winter en dat hebben we geweten, want er lag sneeuw. Het werd een mooie en sfeervolle wandeling door het dorp. Halverwege werden we gastvrij ontvangen in de Stefanshof en daar hebben we een kop lekkere koffie gedronken.

 

Klik hier voor het fotoalbum