Terug naar Actueel

Toch weer even een pas op de plaats.

Helaas konden de laatste vier wandelingen van dit jaar geen doorgang vinden. We houden rekening met de richtlijnen van het RIVM en in overleg met Het Dijkhuis is besloten om de nog geplande wandelingen en de feestmiddag op 16 december niet door te laten gaan. We houden de komende tijd op een andere manier contact met de deelnemers en vrijwilligers en hopen oprecht dat we in het nieuwe jaar weer op de gewone voet verder kunnen met inachtneming van de dan geldende regels.

2021

Penningmeester Resi Loohuis neemt de cheque van de ‘Plus’ in ontvangst

Sponsoren en geldelijke bijdragen  – november/december –

De Rolstoelwandelgroep nam deel aan de actie ‘Spaar je club gezond’, die georganiseerd werd door de Bornse Plus-Supermarkten Huls van den Nieuwboer en Wallerbosch. Dat heeft een mooi resultaat opgeleverd, vooral  dankzij degenen die ons hun gespaarde punten hebben toebedeeld. Wij konden een cheque van € 1002,- in ontvangst nemen. We willen iedereen die hier aan heeft bijgedragen heel hartelijk bedanken.

Van de Rabobank hebben we het mooie bedrag van € 556,35 ontvangen via de Raboclubkasactie. Hartelijk dank aan iedereen die hiervoor zijn stem op onze rolstoelgroep heeft uitgebracht.

Van de Stichting Kringloopbedrijf Borne ontvingen wij een bedrag van €500,-. Voor deze mooie gift zijn wij ‘Kringloop Borne’ zeer erkentelijk. 

 

De wandelingen 

Juli: BVV Borne

Eindelijk! Na bijna 16 maanden stop te hebben gelegen vanwege Corona, zijn we weer kleinschalig begonnen op donderdag 1 juli. Blijheid bij iedereen, bij de deelnemers maar zeker ook de vrijwilligers. De bestemming voor de eerste periode van 4 weken was BVV Borne. Door het mooie weer konden we zowaar buiten zitten bij de kantine van de voetbalvereniging. Er werd weer volop genoten van het buiten zijn en het sapje en de stroopwafel (van Het Dijkhuis) deden de rest. De verpleegafdeling gaat nog even niet mee en de deelnemerslijst is behoorlijk geslonken. Dit houdt in dat we zijn gestart met maar ongeveer 8 deelnemers per groep (normaal rond de 18). Maar niettemin: we zijn weer begonnen!

Augustus: familie Leyng

Na een succesvolle eerste maand, gingen we op pad naar de volgende bestemming: de tuin van de familie Leygn. Na een mooie ronde door Borne werden we door de familie weer zeer gastvrij ontvangen. Drie weken heerlijk buiten in de tuin, maar door de echte Hollandse zomer van dit jaar kon een regenachtige dag niet uitblijven. Dus kwamen in de vierde week de regencapes weer tevoorschijn. Dat mocht de pret niet drukken. Op de terugweg deden we de nieuwe aanwinst van Borne aan: bakkerij van Otten. Daar kregen we een lekkere traktatie van de ‘proefplank’. Omdat we nog maar kleine groepen hebben, zijn we weer op intakegesprek geweest. Dit resulteerde in 6 nieuwe deelnemers en 1 vrijwilliger. 

Augustus/september: familie Evers

Vanaf 26 augustus waren we in de opeenvolgende 4 weken welkom bij de familie Evers. Hun mooie locatie ligt aan de rand van de Stroom Esch. De eerste donderdag was het een natte bedoening. Gehuld in capes moesten we tegen de muur onder de overkapping schuilen tegen de regen. Gelukkig was het in de daarop volgende drie weken op donderdag zonnig weer. Dan smaakt een sapje net even wat lekkerder. De laatste twee wandelingen gingen er ook weer mensen van de verpleegafdeling mee en dat betekent dat de groep weer groter is geworden. Deze is gesplitst en we lopen nu in twee groepen. Dit is nog steeds i.v.m. de maatregelen rond het Coronavirus. De 4 groepen hebben we gelukkig weer kunnen aanvullen met nieuwe deelnemers.

September/oktober: Floralia

Elk jaar zijn we meer dan welkom in de mooie bloementuin met prachtige dahlia’s en chrysanten van de bloemenvereniging Floralia. De vrijwilligers van de vereniging zijn altijd blij met onze komst, de ontvangst is hartelijk en dat werd nu nog weer eens benadrukt door een traktatie in de vorm van een lekkere plak cake. Bij vertrek kregen de deelnemers ook nog een bloemetje mee. Ook nu moesten we rekening houden met de Coronaregels van het TMZ en dus nog in twee groepen lopen. De wandeltocht op zich was prachtig, want de natuur liet al voorzichtig de eerste herfstkleuren zien. Hoewel het de laatste tijd nogal veel geregend heeft, hebben we op de donderdagen toch redelijk geluk gehad, want over het algemeen hadden we, op een uitzondering na, goed weer.

Oktober/november: Hof 19 en Ellen Vaarhorst

De grote hoeveelheid regen betekende pech voor groep1, want de wandeling moest worden afgelast. Voor groep 2 gold bijna het andere uiterste want we konden op pad voor een prachtige wandeling met bijna zomers weer en zicht op mooie herfstkleuren. De bestemming was Hof 19, een winkel voor woondecoraties in de Hofstraat en een leuke plek om koffie en thee te drinken. Met groep 3 en 4 gingen we naar Ellen Vaarhorst aan de Beerninksweg. Een prachtlocatie mede door de mooie en ruime ‘schuur’. Met groep 3 gingen drie nieuwe deelnemers mee die heel erg hebben genoten en dat is waar we het voor doen. Tijdens deze wandelingen werden we bij slagerij Rensink verrast met heerlijke hapjes, zoals warme grillworst. Daarvoor is een super dankjewel zeker op zijn plaats.

December

Helaas geen wandelingen i.v.m. met de maatregelen rond Covid 19.

Klik hier voor het fotoalbum